Aktualności Galeria Redakcja Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
 

Zasadnicza Szkoła Zawodowa – 2 letnia

Będąc uczniem Zasadniczej Szkoły Zawodowej masz szansę uzyskać

ciekawy zawód !

  • zawód  - kucharz małej gastronomii

Marzysz o ciekawym i wciąż poszukiwanym na rynku zawodzie? Zostań kucharzem małej gastronomii.

Poznasz zasady przygotowywania potraw i napojów w punktach małej gastronomii, stosując odpowiednie narzędzia, maszyny i urządzenia, nauczysz się oceniać i dobierać surowce i półprodukty, sporządzać kalkulację potraw i napojów oraz obliczać ich wartość energetyczną. Nabędziesz również umiejętność wydawania potraw, dbając o ich estetyczne wykończenie.

W trakcie dwuletniej nauki poznasz język francuski, bowiem sztuka kulinarna Francji cieszy się zasłużoną sławą najlepszej kuchni świata.

Uczęszczając do Zasadniczej Szkoły Zawodowej, zdobędziesz praktyczne umiejętności w zawodzie w ramach cotygodniowych zajęć w zakładach gastronomicznych.

Absolwenci są starannie przygotowani do podjęcia pracy w zakładach gastronomicznych w kraju i zagranicą.

POWRÓT