|
Aktualność
Uczniowie Branżowej Szkoły poznają kuchnię włoską
18 kwi 2018, 16:04
Pan Jarosław Antonik – znawca kuchni włoskiej i równocześnie szef kuchni - w ciekawy sposób przedstawił zalety kuchni włoskiej, którą cechuje dbałość o wysoką jakość używanych składników, zróżnicowanie wyrazistych smaków, a w wielu przypadkach prostota przygotowania dań. Uczniowie mogli również przekonać się, że tym, co szczególnie wyróżnia kuchnię włoską – to podział w kulinarnych przysmakach pomiędzy poszczególnymi regionami Włoch. Młodzież i opiekunowie zostali niezwykle gościnnie przyjęci przez panią Joannę i Jarosława Antonik, nie obyło się bez ciekawostek na temat dań włoskich, stylu życia Włochów oraz bez bogatego poczęstunku w postaci włoskiej pizzy z pieca opalanego drewnem. To nasze pierwsze i zapewne nie ostatnie spotkanie w Trattorii "Włoskie Klimaty" w Wodzisławiu Śląskim. Małgorzata Lach Dariusz Gruszczyk |
|