Technikum – 4 letnie
Będąc uczniem Technikum masz szanse nabyć kwalifikacje
zawodowe
oraz
zdobyć zawód z przyszłością !

Lubisz
przygotowywać i serwować dania znajomym? Marzysz o pracy w
renomowanych restauracjach? Chcesz zostać szefem kuchni? A może
planujesz uruchomić własny zakład gastronomiczny? Dobrze
trafiłeś - mamy ofertę dla Ciebie.
Będąc
uczniem technikum
w klasach gastronomicznych, nauczysz się przygotowywać i serwować
potrawy zgodnie z obowiązującymi recepturami lub według własnego
uznania, używając różnych metod, poznasz zasady opracowywania
jadłospisów oraz zestawów potraw i napojów, z uwzględnieniem
zasad racjonalnego żywienia.
Uczęszczając do klas gastronomicznych, udoskonalisz język
angielski oraz poznasz język francuski, bowiem
sztuka kulinarna Francji cieszy się zasłużoną sławą najlepszej
kuchni świata.
Zdobywając
tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych,
nabędziesz umiejętności w ramach miesięcznych praktyk zawodowych
w renomowanych restauracjach i cotygodniowych zajęć
praktycznych.
Absolwenci technikum klas gastronomicznych
są świetnie przygotowani do podjęcia pracy w zakładach
gastronomicznych w Polsce oraz w krajach europejskich.
Wszystkie przedmioty
ogólnokształcące
realizowane są w pełnym
wymiarze godzin – dobrze
przygotujemy Cię do
matury!
W czasie 4
letniej nauki uczeń będzie przygotowywany do zdobycia dwóch
kwalifikacji T.6, T15.
Kliknij i
dowiedz się więcej
e
Kwalifikacja T.6
Sporządzanie potraw i napojów
Kliknij i dowiedz się więcej
e
Kwalifikacja T.15
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
POWRÓT
|