Zasadnicza Szkoła Zawodowa – 2 letnia
Będąc
uczniem Zasadniczej Szkoły Zawodowej masz szansę uzyskać
ciekawy zawód !

Marzysz o
ciekawym i wciąż poszukiwanym na rynku zawodzie? Zostań
kucharzem małej gastronomii.
Poznasz
zasady przygotowywania potraw i napojów w punktach małej
gastronomii, stosując odpowiednie narzędzia, maszyny i
urządzenia, nauczysz się oceniać i dobierać surowce i
półprodukty, sporządzać kalkulację potraw i napojów oraz obliczać
ich wartość energetyczną. Nabędziesz również umiejętność
wydawania potraw, dbając o ich estetyczne wykończenie.
W trakcie
dwuletniej nauki poznasz język francuski, bowiem sztuka kulinarna
Francji cieszy się zasłużoną sławą najlepszej kuchni świata.
Uczęszczając do Zasadniczej Szkoły Zawodowej, zdobędziesz
praktyczne umiejętności w zawodzie w ramach cotygodniowych zajęć
w zakładach gastronomicznych.
Absolwenci są starannie przygotowani do podjęcia pracy w
zakładach gastronomicznych w kraju i zagranicą.
POWRÓT
|