Aktualności Galeria Redakcja Kontakt
Menu
 
 
Szkoła
 
 
Linki
 
 
Kontakt
 
 
 
 
 
 

Jak wygląda struktura egzaminu zawodowego?

 

Struktura egzaminu obejmuje dwa etapy: etap pisemny i etap praktyczny.

 

Etap pisemny przeprowadzany jest w formie testu składającego się z zadań zamkniętych zawierających cztery odpowiedzi do wyboru, z których tylko jedna odpowiedź jest prawidłowa.

 

W części I test zawiera 50 zadań, a w części II – 20 zadań.

 

Czas trwania etapu pisemnego dla wszystkich zawodów wynosi 120 minut.

 

Etap praktyczny sprawdza zakres praktycznych umiejętności dla zawodu wynikających z tematów zadań ustalonych w standardzie wymagań egzaminacyjnych. W tym etapie zdający powinien wykonać zadanie egzaminacyjne w formie testu praktycznego

 

Czas trwania etapu praktycznego w zawodzie kucharz małej gastronomii

wynosi 180 minut (3 godziny zegarowe)