Aktualności Galeria Redakcja Kontakt
Menu
 
 
Szkoła
 
 
Linki
 
 
Kontakt
 
 
 
 
 
 

 

Punktem kończącym przygotowania do wyjazdu grupy uczniów pionu zawodowego na staże do Niemiec w ramach Programu Leonardo da Vinci była prezentacja zgromadzonych i opracowanych materiałów
o kraju jednostek przyjmujących. Projekt ten został zrealizowany przy wsparciu Wspólnot Europejskich.

Uczniowie Technikum Gastronomicznego skoncentrowali się na charakterystycznych cechach kuchni niemieckiej,  przedstawili  zwyczaje  kulinarne,  niemiecką kulturę oraz  ciekawe  pod względem  kulinarnym miejsca w miastach, gdzie odbywać mają się staże. Uczniowie kształcący się w zawodzie technik ekonomista przedstawili cechy gospodarki niemieckiej, procedurę uruchomienia firmy w Niemczech, formy organizacyjno prawne firm niemieckich oraz organizacje działalności marketingowej.

W celu lepszego zrozumienia i zapamiętania prezentowanych treści uczniowie wykorzystali samodzielnie opracowane folie oraz prezentacje multimedialne, co ułatwiło wzajemną wymianę informacji.

 

Za wszelkie treści rozpowszechniane w ramach projektu odpowiada wyłącznie Zespół Szkół Nr2 (adres: Poznańska 1A, Jastrzębie Zdrój 44-335). Krajowa Agencja oraz Komisja nie ponoszą odpowiedzialności za sposób wykorzystania informacji, publikacji i materiałów powstałych w związku z realizacją projektu.