Na stronie znajdziecie informacje o odbywających się wydarzeniach i konkursach kulinarnych, a także ciekawostki gastronomiczne
Gastronomia - branża z przyszłością
Wybrane sukcesy gastronomiczne
Europejska Odznaka Jakości dla projektu eTwinning pt.: "Slow food" (2020/2021)
I miejsce w konkursie kulinarnym zorganizowanym dla uczniów szkół gastronomicznych w ramach ogólnopolskiego programu edukacyjnego ,,Szef dla Młodych Talentów” (2020/2021)
Krajowa Odznaka Jakości dla projektu eTwinning pt.: "Slow food" (2019/2020)
I miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym "Śląska Jesień Kulinarna" (2019/2020)
I miejsce w wojewódzkim szkolnym konkursie kulinarnym "Para w kuchni", Jastrzębie-Zdrój (2017/2018)
II miejsce w wojewódzkim szkolnym konkursie kulinarnym "Para w kuchni", Jastrzębie-Zdrój (2017/2018)
II miejsce w mistrzostwach w przyrządzaniu potraw z ryb słodkowodnych dla uczniów szkół gastronomicznych podczas XV Regionalnych Dni Rybactwa, Skoczów (2017/2018)
I miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym - VIII Festiwalu Beskidzkie Kociołki - Kosarzyska, Czechy (2016/2017)
i miejsce w miejskim konkursie na najlepszą kampanię społeczną pt: ""Bezpieczne zachowania na przejazdach kolejowo-drogowych" (2016/2017)
I miejsce w wojewódzkim - VII Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym "Gotuj z pasją" pod hasłem "SERY W ROLI GŁÓWNEJ" - Wisła (2016/2017)
II miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Cukierniczym dla szkół "Zdrowo - Smacznie - Artystycznie" - Katowice (2016/2017)
I miejsce w wojewódzkim konkursie gastronomicznym "Młodzi Gotują" - Dąbrowa Górnicza
III miejsce w międzyszkolnym konkursie "Biurowe co nieco"
pięciokrotne zwycięstwo "Dwójki od Kuchni" w ogólnopolskim konkursie na najlepszą gazetkę szkolną wydawaną na portalu Juniormedia.pl
zakwalifikowanie się do finału szkolnej drużyny w ramach ogólnopolskiego konkursu na najlepszą prezentację Mapptippe (Innowacyjne narzędzie do tworzenia multimedialnych materiałów edukacyjnych), pt.: "Jaja"
liczne wyróżnienia w wojewódzkich konkursach gastronomicznych