Zespół Szkół Nr 2

im. Wojciecha Korfantego

ul. Poznańska 1a

44-335 Jastrzębie-Zdrój


tel.:
32 471 16 33

Aktualność

Gastronomowie na podium

11 cze 2023, 21:16

Uczestnicy festiwalu (amatorzy, szkoły gastronomiczne i profesjonaliści) walczyli o Złoty, Srebrny lub Brązowy Fartuch, w kategorii potrawa regionalna lub potrawa inspirowana tradycją. Nas też nie mogło zabraknąć. Uczniowie klasy Ia BS Wiktoria Trybuś i Bartosz Pastuszak stanęli na wysokości zadania wykonali zupę krem z oberiby (kalarepy) z chipsem i pudrem z liści kalarepy. Danie główne składało się z szarych klusek, rolady i kawioru z modrej kapusty. Na deser była szpajza cytrynowa z bezą zaparzaną podpalaną. Tymi potrawami wywalczyli sobie brązową statuetkę.

Wiktorii i Bartkowi gratulujemy oraz życzymy dalszych sukcesów!

Beata Knopek