|
Aktualność
Poczuć smaki Lizbony jeszcze raz...
14 cze 2023, 14:22
W warsztatach uczestniczyli nie tylko uczniowie „po fachu” czyli gastronomowie i hotelarze, ale również przyszli ekonomiści, logistycy oraz architekci krajobrazu. Dla części młodzieży było to prawdziwe wyzwanie. Uczniowie musieli podzielić się zadaniami i pracować w zespole, a równocześnie ze zrozumieniem odczytywać recepturę, zawartą w przepisach kulinarnych będących efektem stażu klas gastronomicznych i hotelarskich. Współpraca i właściwe zarządzanie czasem to te kompetencje miękkie, na które stawia się przy realizacji projektów unijnych. Spotkanie przy smacznych wypiekach było również doskonałą okazją do podzielenia się doświadczeniami z odbytych staży z innymi uczniami szkoły. Warsztaty jeszcze bardziej zintegrowały młodzież, były impulsem do wspomnień i miłego spędzenia czasu. Małgorzata Lach Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Edukacji i Kultury (EACEA). Unia Europejska ani EACEA nie ponoszą za nie odpowiedzialności. |
|