|
Aktualność
Warsztaty kulinarne to też zdobywanie doświadczenia
21 maj 2024, 18:17
Przebywając na dwutygodniowych zagranicznych praktykach, uczniowie mieli wiele okazji do poznania włoskich smaków. Nikt nie zaprzeczy, że Włochy są rajem dla smakoszy i koneserów pysznego jedzenia. Nic więc dziwnego, że stażyści wraz z innymi uczniami naszej szkoły, chętnie przybyli na warsztaty gastronomiczne, które prowadziła Pani Ewa Goraus – uczestniczka projektu, która w ramach job shadowing obserwowała pracę we włoskiej restauracji. Młodzież przygotowała spaghetti carbonara, aglio olio, makaron z sosem bolognese oraz ze szpinakiem i kurczakiem, a na deser tiramisu. Spotkanie przy włoskich daniach przywołało wspomnienia marcowej mobilności, było też okazją do podzielenia się doświadczeniami i wrażeniami z udziału w projekcie z innymi uczniami Zespołu Szkół Nr 2. Ewa Goraus Małgorzata Lach Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Edukacji i Kultury (EACEA). Unia Europejska ani EACEA nie ponoszą za nie odpowiedzialności. |
|