Zespół Szkół Nr 2

im. Wojciecha Korfantego

ul. Poznańska 1a

44-335 Jastrzębie-Zdrój


tel.:
32 471 16 33

Aktualność

Warsztaty kulinarne to też zdobywanie doświadczenia

21 maj 2024, 18:17

Przebywając na dwutygodniowych zagranicznych praktykach, uczniowie mieli wiele okazji do poznania włoskich smaków. Nikt nie zaprzeczy, że Włochy są rajem dla smakoszy i koneserów pysznego jedzenia. Nic więc dziwnego, że stażyści wraz z innymi uczniami naszej szkoły, chętnie przybyli na warsztaty gastronomiczne, które prowadziła Pani Ewa Goraus – uczestniczka projektu, która w ramach job shadowing obserwowała pracę we włoskiej restauracji.

Młodzież przygotowała spaghetti carbonara, aglio olio, makaron z sosem bolognese oraz ze szpinakiem i kurczakiem, a na deser tiramisu.

Spotkanie przy włoskich daniach przywołało wspomnienia marcowej mobilności, było też okazją do podzielenia się doświadczeniami i wrażeniami z udziału w projekcie z innymi uczniami Zespołu Szkół Nr 2.

Ewa Goraus

Małgorzata Lach

LOGO_EARSMUS_NOWE.jpg

Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub Europejskiej Agencji Wykonawczej ds. Edukacji i Kultury (EACEA). Unia Europejska ani EACEA nie ponoszą za nie odpowiedzialności.