|
![]() ![]() W skład Zespołu Szkół Nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu - Zdroju wchodzi Wszystkie szczegóły znajdą Państwo na naszej stronie.
Aktualności
14 cze 2023, 14:22
Poczuć smaki Lizbony jeszcze raz...![]()
We wtorek 13 czerwca odbyły się w naszej szkole warsztaty gastronomiczno-kulturowe w ramach projektu „Staże zagraniczne w Portugalii”. Stażyści wraz z innymi uczniami szkoły podjęli się zadania przywołania smaków Lizbony, piekąc popularne mini tarty Pastéis de nata.
11 cze 2023, 21:18
Spotkanie upowszechniające staże zagraniczne
7 czerwca 2023 roku w naszej szkole odbyło się spotkanie upowszechniające a zarazem podsumowujące projekt „Staże zagraniczne w Portugalii”.
W marcu i kwietniu br. grupa 26 uczniów Technikum wyjechała na staże zagraniczne do Lizbony.
11 cze 2023, 21:16
Gastronomowie na podium![]()
4 czerwca 2023 w Parku Zdrojowym w Jastrzębie-Zdroju odbyła się XVII edycja Festiwalu Śląskie Smaki - Miłośnicy tradycyjnej kuchni województwa śląskiego, zaprezentowali swoje dania i produkty.
11 cze 2023, 17:35
Pasja.Mobilność.Praktyka. - ERASMUS+ na Malcie![]()
W ramach Programu Erasmus+ kolejni nauczyciele Korfantego doskonałą umiejętności językowe na kursie języka angielskiego w przepięknym i urokliwym St. Julian’s na Malcie.
7 cze 2023, 13:09
Najpiękniejsza prezentacja o Ratyzbonie![]()
Uczniowie naszej szkoły biorą udział w różnych projektach oraz konkursach. Tym razem 25 uczniów uczących się języka niemieckiego podjęło wyzwanie dotyczące stworzenia prezentacji w języku niemieckim oraz polskim na temat najpiękniejszych zabytków Ratyzbony.
7 cze 2023, 12:16
1 Czerwca w Korfantym - wyniki rozgrywek![]()
Na obiektach sportowych odbył się turniej piłki siatkowej, turniej tenisa stołowego i badmintona. Wśród rywalizujących byli nauczyciele Korfantego!!
Przedstawiamy wyniki rywalizacji.
7 cze 2023, 08:59
PEŁNY BONCLOK![]()
Szóstego czerwca mieliśmy przyjemność gościć w naszej szkole panią Annę Lerch-Wójcik – pracownika Galerii Historii Miasta, propagatorkę kultury śląskiej oraz autorkę książki „Pełny bonclok”, traktującej o kuchni i zwyczajach kulinarnych naszego regionu.
|
|