|
![]() ![]() W skład Zespołu Szkół Nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu - Zdroju wchodzi Wszystkie szczegóły znajdą Państwo na naszej stronie.
Aktualności
23 kwi 2025, 12:45
II OGOLNÓPOLSKI KONGRES NAUCZYCIELI BRANŻY TSL![]()
14 - 15 kwietnia 2025 r. odbył się Ogólnopolski Kongres Nauczycieli branży TSL organizowany przez Międzynarodową Wyższą Szkołę Logistyki i Transportu we Wrocławiu pod patronatem The CharteredInstitute of Logistics and Transport – CILT(UK) – Polska oraz Polskiej Unii Transportu.
18 kwi 2025, 12:55
Rusza rekrutacja uczniów do projektu Erasmus+![]()
Informujemy, że od 7 maja 2025 roku rozpoczyna się rekrutacja do projektu Erasmus+, która potrwa do 30 sierpnia. Poniżej przedstawione są najważniejsze informacje.
16 kwi 2025, 15:36
UROCZYSTOŚĆ ZAKOŃCZENIA SZKOŁY![]()
Serdecznie zapraszamy wszystkich tegorocznych maturzystów na uroczystość zakończenia szkoły, która odbędzie się 25 kwietnia o godz. 8.00 w auli. Po części oficjalnej odbędą się spotkania z Wychowawcami w salach - według harmonogramu.
16 kwi 2025, 15:34
Rocznica Zbrodni Katyńskiej![]()
13 kwietnia obchodzimy Dzień Pamięci Ofiar Zbrodni Katyńskiej.
Ludobójstwo, dokonane przez funkcjonariuszy NKWD na blisko 22 tys. obywatelach II Rzeczypospolitej, do dziś pozostaje niezabliźnioną raną. Wśród nich było 14,5 tys. jeńców wojennych – oficerów i policjantów – z obozów w Kozielsku, Starobielsku
i Ostaszkowie oraz 7,3 tys. więźniów aresztowanych na terenach okupowanych przez ZSRS.
15 kwi 2025, 18:07
Z PROJEKTEM W PRZYSZŁOŚĆ w ZS2![]()
Miasto Jastrzębie-Zdrój wraz z Zespołem Szkół nr 2 uzyskało dotację z Unii Europejskiej na projekt" pt. „Z PROJEKTEM W PRZYSZŁOŚĆ w ZS2" Podniesienie jakości edukacji w II Liceum Ogólnokształcącym w Jastrzębiu-Zdroju.
15 kwi 2025, 10:54
Wyróżnienie ekonomistki![]()
Uczennica z klasy III AT, Lilianna Moszczyński reprezentantką Korfantego w Ogólnopolskim Konkursie Wiedzy o Podatkach.
11 kwi 2025, 22:48
"Wodzisławski Mistrz Kuchni Black Box 2025"![]()
Tegoroczną tematyką było „Danie wegetariańskie z kaszą w wiosennej odsłonie”.
Cele Konkursu to: zainteresowanie uczniów daniami wegetariańskimi, doskonalenie umiejętności, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości oraz kreatywnego myślenia poprzez sporządzenie dania głównego na podstawie autorskiego menu z nieznanych surowców.
|
|