|
Aktualność
I miejsce w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym
28 mar 2022, 19:58
Do rywalizacji w konkursie przystąpiły dwuosobowe zespoły z różnych szkół gastronomicznych województwa śląskiego. Każdy zespół miał za zadanie przygotować po 3 porcje zakąski i dania zasadniczego z wykorzystaniem ryby. Najlepszymi okazali się Konrad Rusin i Piotr Hadalski z Zespołu Szkół nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu Zdroju przygotowując: „Ceviche z tuńczyka/polędwica tuńczyka/limonka/marakuja/karmelizowana gruszka/sos na bazie białego wina/marynowana czerwona cebula w herbacie/sezam/mikrozioła” oraz „Halibuta confitowanego w maśle/soliród/okra w tempurze/oliwa szałwiowa/yacon/chrobotek/ mikrozioła” Konradowi i Piotrowi serdecznie gratulujemy i życzymy, aby to zwycięskie zakończenie klasy IV było zapowiedzią dalszych sukcesów zawodowych. Beata Knopek |
|