|
W skład Zespołu Szkół Nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu - Zdroju wchodzi Wszystkie szczegóły znajdą Państwo na naszej stronie.
Aktualności
3 lis 2021, 11:06
Bliżej natury podczas wycieczki do Wrocławia
W październiku 2021r. młodzież klasy 2 LO oraz klasy 2 Technikum Logistycznego podczas wycieczki do Wrocławia odwiedziła wystawę BODY WORLDS oraz Ogród Japoński.
3 lis 2021, 10:54
Eko - lekcja w CPKRR
Wykorzystując piękną aurę jaką zafundował nam tegoroczny październik uczniowie klasy 3 b TP wybrali się na lekcje w terenie przeprowadzoną przez pana mgr Piotra Kania pracownika Parku Krajobrazowym Cysterskie Kompozycje Krajobrazowe Rud Wielkich.
3 lis 2021, 10:44
Pielgrzymka maturzystów
Jak co roku (poza okresem pandemii) powierzyliśmy Bożej Opatrzności przyszłość maturzystów Korfantego. Pogoda rewelacyjna, młodzież i opiekunowie również, Kraków i Centrum Jana Pawła jak zawsze gościnne. Serdecznie dziękujemy Parafii pw. NMP Matki Kościoła w Jastrzębiu-Zdroju za pokrycie części kosztów pielgrzymki.
3 lis 2021, 10:32
Zbiórka na hospicjum
Korfanty zbierał, zbiera i będzie zbierał... Wszystkim zaangażowanym w zbiórkę na hospicjum serdecznie dziękujemy.
3 lis 2021, 10:26
Wycieczka krajoznawcza do Brennej
W październiku na wycieczkę krajoznawczą wyruszyła klasa 1 BT oraz 1 ET. Podczas wyprawy uczniowie mogli podziwiać piękno otaczającej przyrody. Celem wycieczki było dotarcie do górskiego schroniska turystycznego " Chata Wuja Toma" znajdującego się w Beskidzie Śląskim, na Przełęczy Karkoszczonka 715 m n.p.m.
3 lis 2021, 10:17
Animacje muzyczne sKuMaJteam
Uczniowie z grupy sKuMaJteam w ramach projektu „Olimpiada bez Teorii” animują dzieci w przedszkolach i szkołach.
Dzieci zachwycone są zabawą i chętnie biorą udział w konkurencjach. Nauka przez zabawę.
29 paź 2021, 23:58
Para w kuchni
28 października 2021 roku w naszej szkole odbył się Międzyszkolny Konkurs Kulinarny „Para w kuchni”.
Była to trzecia odsłona tego wydarzenia. Do konkursu zgłosili się uczniowie z Bierunia, Bielska-Białej, Sosnowca, Chorzowa, Wodzisławia Śląskiego oraz oczywiście uczniowie naszej szkoły. Tematem tegorocznej edycji były żeberka wieprzowe i ziemniak.
|
|