|
Aktualność
Wycieczka do Wodnej Wieży w Pszczynie
19 gru 2015, 17:23
Restauracja wystrojem i aurą przenosi do świata fantastyki naukowej. Jej wnętrza nawiązują do epoki wiktoriańskiej widzianej oczami Juliusza Verne i Herberta George'a Wells’a. Restauracja oferuje przede wszystkim dania kuchni europejskiej, przygotowane w oparciu o nowe trendy kulinarne jak np. technika sous vide (próżniowe gotowanie w niskiej temperaturze mające na celu zachowanie wartości odżywczych, soczystości oraz naturalnego koloru produktu) i akcenty gastronomii molekularnej. Szef kuchni wraz z zespołem proponuje sezonowe menu a’la carte, atrakcyjną ofertę lunchową oraz dwa rodzaje menu degustacyjnego. To już druga wizyta uczniów klas gastronomicznych w restauracji, gdzie zostali zapoznani nie tylko z wnętrzami sali konsumenckiej przez panią kierownik, ale także z częścią magazynową i produkcyjną, gdzie kucharze omówili przygotowywane potrawy, a także wykorzystywane podczas ich produkcji urządzenia gastronomiczne. Serdecznie dziękujemy za miłe przyjęcie i liczymy na dalszą współpracę, także podczas praktyk zawodowych. Emilia Antończyk |
|