|
W skład Zespołu Szkół Nr 2 im. Wojciecha Korfantego w Jastrzębiu - Zdroju wchodzi Wszystkie szczegóły znajdą Państwo na naszej stronie.
Aktualności
29 lis 2022, 18:09
Szkolne zawody streetballa chłopców
22 listopada 2022 roku odbyły się szkolne zawody koszykówki chłopców. Uczestniczyło w nich osiem czteroosobowych drużyn. W początkowej fazie zawody rozgrywane były z dwóch grupach, systemem każdy z każdym. Do półfinałów przeszły dwie najlepsze drużyny z każdej grupy i zagrały zgodnie z ustaleniami 1A-2B, 1B-2A.
29 lis 2022, 17:51
Kuchnia molekularna
W ramach Szkolnego Tygodnia Profilaktyki uczniowie z “Korfantego” przygotowali dietetyczne desery z wykorzystaniem kuchni molekularnej, udowadniając, że dietetyczne potrawy wcale nie muszą być nudne.
28 lis 2022, 14:57
DAR KRWI DAREM ŻYCIA
Klub Honorowych Dawców Krwi Polskiego Czerwonego Krzyża przy Komendzie Miejskiej Państwowej Straży Pożarnej w Jastrzębiu-Zdroju, zaprasza wszystkich chętnych 29 listopada w godzinach od 9:00 do 14:00 do udziału w akcji krwiodawstwa. Szczegóły w załączniku na plakacie.
26 lis 2022, 17:50
Stypendia Prezesa Rady Ministrów
25 listopada w Zespole Szkół nr 3 w Rybniku odbyła się uroczystość rozdania Stypendiów Prezesa Rady Ministrów.
26 lis 2022, 17:44
Pokaz mody w Korfantym
W ramach międzynarodowego projektu etwinningowego „Kleider machen Leute, aber das Herz macht den Menschen - Nie szata zdobi człowieka, lecz serce” młodzież z klas 3a T, 3d T oraz 4a TP przygotowała wraz z pomysłodawczynią projektu Wiesławą Dziendziel pokaz mody w języku niemieckim.
24 lis 2022, 10:10
Narodowe Czytanie ballad Adama Mickiewicza
21 listopada Biblioteka Szkolna zaprosiła uczniów do kolejnej edycji Narodowego Czytania w Korfantym. Pierwszoklasiści mogli wysłuchać ballad: „Romantyczność”, „Świtezianka”, „Lilije”, „Powrót taty”, „Pani Twardowska”, „Trzech Budrysów” oraz ukraińskiej ballady „Czaty” dedykowanej naszym uczniom z Ukrainy.
22 lis 2022, 20:44
Warsztaty kuchni włoskiej
Uczniowie klasy 2cT o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w warsztatach kulinarnych, podczas których zdobyli nowe umiejętności praktyczne i poznali tajniki kuchni włoskiej.
|
|