|
Aktualność
Kolejny nagrodzony projekt eTwinning
6 paź 2020, 18:13
Głównym celem projektu było upowszechnienie idei Slow Food. W projekcie wzięli udział uczniowie klas 2 e T, 3 d T oraz 3 a BS (w roku szkolnym 2019/2020) pod opieką pani Emilii Antończyk. Wspólnie z nauczycielami i uczniami z Włoch, Turcji i Chorwacji opracowane zostały: strony internetowe prezentujące potrawy regionalne przyrządzone przez uczniów, książka kucharska, kalendarz z przepisami, logo i banery. Ponadto uczniowie mieli możliwość wzięcia udziału w grach, quizach i rozmowach online, doskonaląc tym samym słownictwo w języku angielskim. Więcej na temat projektu: http://www.zs2.jastrzebie.pl/side/projekty-edukacyjne/etwinning Krajowa Odznaka Jakości przyznawana jest przez Krajowe Biuro eTwinning tym nauczycielom, których praca w ramach projektu osiągnęła wysoki poziom. Celem przyznawania Krajowej Odznaki Jakości jest wyróżnienie nauczycieli i szkół, za realizację ciekawych projektów spełniających pięć kryteriów merytorycznych:
Projekt „Slow Food” to już kolejny nagrodzony w roku 2020 projekt eTwinning, zrealizowany przez nauczycieli i uczniów Zespołu Szkół Nr 2. Emilia Antończyk |
|