Zespół Szkół Nr 2

im. Wojciecha Korfantego

ul. Poznańska 1a

44-335 Jastrzębie-Zdrój


tel.:
32 471 16 33

Science in the kitchen

Experiments in physics, chemistry, biology, nutrition and food technology 
with the use of food products.

Ogólnym celem projektu jest przeprowadzenie eksperymentów naukowych z wykorzystaniem produktów spożywczych, tworzenie zadań i quizów z wykorzystaniem słownictwa angielskiego, umieszczanie wyników projektu na platformie eTwinning.

Kraje uczestniczące: Polska, Hiszpania

Nauczciele: Ewa Mentel, Beata Kabut, Emilia Antończyk

1.jpg

Cele projektu:

  • nabycie umiejętności wykorzystania wiedzy w praktyce,
  • rozwijanie umiejętności w zakresie ICT,
  • rozwijanie znajomości języka angielskiego,
  • doskonalenie umiejętności pracy w grupie,
  • doskonalenie umiejętności autoprezentacji,
  • doskonalenie kompetencji kluczowych
  • zwiększenie motywacji do nauki przedmiotów ścisłych.

Marie_Curie.jpg